• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нові зміни у бронюванні військовозобов’язаних: що змінилося

    Опубликовано: 2024-05-15 12:00:22

    Кабінет міністрів України вніс важливі зміни до порядку бронювання військовозобов’язаних, які діють під час воєнного стану, ухваленого рішенням від 27 січня 2023 року. Про це повідомлено постійним представником Кабміну у Верховній раді Тарасом Мельничуком.

    Зокрема, внесені зміни стосуються бронювання працівників підприємств паливно-енергетичного комплексу та їхніх підрядних організацій, які займаються відновленням критичної інфраструктури. Це охоплює підприємства, що здійснюють будівництво, ремонт, відновлення та інженерно-технічні заходи, спрямовані на відновлення зруйнованого майна внаслідок збройної агресії РФ, а також забезпечують безперебійне функціонування енергетичної та газотранспортної систем України.

    Перелік таких підприємств, установ і організацій затверджується Міністерством енергетики.

    Також слід зазначити, що у травні Кабмін продовжив строк дії відстрочок від призову на військову службу для військовозобов'язаних працівників деяких підприємств та організацій. Це надано відповідно до постанови Кабміну №76.

    Після критики, спрямованої на бронювання працівників цирку, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вказав про необхідність внести оновлену, більш справедливу постанову про бронювання військовозобов’язаних. Однією з ключових задач у цьому напрямку є встановлення чітких критеріїв для бронювання, щоб у військових і суспільства не було непорозумінь.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.