• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • А.Кінах: для припинення імпорту електроенергії з РФ є не тільки політичні, але й економічні аргументи

    Опубликовано: 2021-05-20 09:05:47

    УСПП повністю підтримує припинення імпорту електричної енергії з Російської Федерації. Напередодні Міністерство енергетики, низка народних депутатів направили відповідне звернення до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

    Про це заявив президент УСПП Анатолій Кінах в ефірі вітчизняної радіостанції.

    На його погляд, для такого кроку є всі політичні, більше того – і економічні аргументи. Зокрема, Україна як держава має бути чесною перед своїми громадянами та світовим співтовариством у питаннях продовження будь-яких економічних відносин з РФ.

    «Україна закликає наших західних партнерів – ЄС і США – до впровадження санкцій проти РФ, яка є агресором. У той же час сама веде з ним динамічну торгівлю, у тому числі в контексті імпорту енергетичних ресурсів.  Це неприпустимо. Такі дії створюють імітацію боротьби, породжують проблеми з довірою суспільства до дій влади. Особливо тих сімей, рідні чи друзі яких загинули на фронті, захищаючи незалежність і територіальну цілісність України. Та й всіх небайдужих українців загалом», - підкреслив екс-прем’єр.

    При цьому Анатолій Кінах закликає посадовців не просто відмовитися від такого імпорту, але й розробити програму забезпечення країни власними енергоресурсами.

    « Україна -  енергетично самодостатня держава , може повністю забезпечити свої потреби в електроенергії  та навіть експортувати її. У нас потужна атомна енергетика, яка генерує від 47 до 50%, непогані показники має тепло і гідроенергетика. Останні кілька років  динамічно розвивається напрям відновлювальних джерел енергії. Власне виробництво електроенергії дасть нові робочі місця, сприятиме росту ВВП та зробить державу енергетично незалежною», - зазначив президент УСПП.

    Нагадаємо, ключовою вимогою під час приєднання енергосистеми України до ENTSO-E (європейських мереж) є забезпечення достатності власних генеруючих потужностей для покриття прогнозованого попиту на електричну енергію.

    Також 12 травня президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сертифікації оператора системи передачі". Законопроєкт, серед іншого, дозволяє НКРЕКП припинити імпорт електроенергії з Росії та Білорусі.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.