• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У ISW пояснили, чому в Росії заговорили про «десатанізацію» України

    Опубликовано: 2022-10-26 11:45:39

    Російські пропагандисти та представники влади почали частіше пов'язувати військову агресію проти України з релігійними ідеями. В РФ вже почали звучати заклики про "боротьбу з сатанізмом" в Україні. Подібні заяви свідчать про бажання відвернути інакомислення серед релігійних меншин.

    Про це йдеться у звіті Інститута дослідження війни (ISW).

    Зазначається, що помічник секретаря Ради Безпеки Росії Олексій Павлов заявив, що метою так званої "спецоперації" в Україні є "повна десатанізація".

    Явно не зовсім психічно здоровий російський чиновник стверджує, що начебто Україну очолюють "фанатики", які хочуть відмовитися від цінностей російської православної церкви, ісламу та юдаїзму.

    Також подібну заяву зробив і глава Чеченської республіки Рамзан Кадиров. Він назвав військову агресію проти України" джихадом", який ставить перед собою мету - знищити український"сатанізм".

    Аналітики ISW припускають, що подібні заяви свідчать про бажання відвернути інакомислення серед груп релігійних меншин у російській окупаційній армії

    Крім того, в ISW зазначили, що в російській армії почастішали розбіжності між військовослужбовцями на релігійному ґрунті, що вже призвело до спалахів насильства.

    Раніше в ISW пояснили, що Росія запустила черговий фейк про те, що Україна нібито готує "провокації" із застосуванням "брудної бомби", для того, щоб сповільнити або призупинити західну військову допомогу Україні і послабити НАТО.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.