• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Штайнмаєр: Демократія — це не супермаркет

    Опубликовано: 2022-11-08 12:20:30

    Люди самі несуть відповідальність за підтримку демократії у робочому стані, і не повинні вважати, що вона – щось на зразок магазину, куди можна прийти й просто взяти щось із прилавка. Про це в інтерв'ю ARD заявив німецький президент Франк-Вальтер Штайнмаєр.

    Він відповідав на запитання "як можна зміцнити демократію, тому що зараз вона проходить стрес-тест" та "як повернути тих людей, які у день виборів швидше підуть на озеро, ніж на дільниці".

    "Демократія – це не супермаркет. Ви не можете просто піти туди та взяти з полиці те, що вам подобається, а потім бурчати на те, що деяких інших речей там немає", – сказав він.

    Штайнмаєр продовжив аналогію: "Ми також відповідаємо за поповнення прилавків".

    "Іншими словами, демократія живе прихильністю. І, чесно кажучи, порівняно з багатьма іншими країнами, ми навіть не можемо поскаржитися на це", – зазначив він, додавши, що за опитуваннями, у ФРН близько 30 млн осіб тим чи іншим чином залучені у волонтерство у різних галузях "і, отже, діють на благо інших".

    "Я завжди говорю, що це кістяк суспільства", – підсумував він.

    Євген Пилипенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.