• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зеленському доповіли, що ракета, яка впала на території Польщі – не була українською

    Опубликовано: 2022-11-16 19:33:59

    Президенту України Володимиру Зеленському доповіли, що ракета, яка впала на території Польщі минулої доби, – не була українською. Про це Голова держави заявив під час пресконференції з українськими ЗМІ, передає УНН.

    Цитата

    “У вечірній доповіді мені особисто – від командувача Повітряних сил до головкома Валерія Залужного сказали, що це була не наша ракета чи наш ракетний удар. Я не маю сенсу їм не довіряти, я з ними війну пройшов… Все, що Україна хотіла — всю ніч ми говорили з різними лідерами, домовилися, що багато цих розмов будуть непублічними. У мене дуже проста позиція: чи можна допустити Україну на місце? Поки слідство не закінчилося, можна не говорити остаточні висновки? Ми маємо право бути у спільній слідчій групі?.. Я вважаю, так”, — сказав Зеленський.

    Деталі

    За його словами, один удар по західній території України збігається за часом із вибухом на території Польщі, але, за інформацією українських військових, снаряд розірвався в небі на українській території.

    “Ми – держава справедлива. Якщо це було використання нашої ППО і на території Польщі знайшли уламки, я хочу ці докази. Якщо, не дай Боже, якийсь уламок вбив цих людей, нам треба вибачатись. Але, вибачте, спочатку слідство, доступ, дані, які ви маєте, ми хочемо отримати”, — вважає Президент.

    Зеленський також наголосив, що діаметр вирви на місці вибуху в Польщі — 20 метрів, глибина — 5 метрів, і сказав, що, на його думку, це російська ракета.

    Доповнення

    CNN, з посиланням на держпосадовця в США повідомило, що українські військові намагалися збити російську ракету, яка летіла на Польщу.

    Президент Польщі Анджей Дуда 16 листопада заявив з приводу інциденту з падінням ракети, що немає жодних ознак того, що це була навмисна атака на Польщу. І що "багато вказує на те, що це була ракета ППО, яка, на жаль, впала на територію Польщі".

    За словами Генсека НАТО Єнса Столтенберга, немає жодних ознак того, що падіння ракети в Польщі було результатом навмисної атаки. І що "попередній аналіз показує, що інцидент, ймовірно, був викликаний українською ракетою ППО, яка була випущена для захисту території України від атак російських крилатих ракет".

    Єлизавета Калітвенцева

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.