• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Італія веде переговори з Україною та ЮНЕСКО щодо відновлення Одеси

    Опубликовано: 2024-04-26 13:00:36

    Італія виходить на фінішну пряму в угодах з Україною та ЮНЕСКО щодо відновлення Одеси та реконструкції Спасо-Преображенського собору, який внаслідок російського ракетного удару отримав серйозні пошкодження минулого року.

    Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні заявив, що 15 травня планується підписання тристоронньої угоди у Римі з Києвом та ЮНЕСКО, спрямованої на відновлення Одеси та її культурної спадщини.

    У лютому цього року Італія та ЮНЕСКО вже уклали угоду в Києві про виділення 500 тисяч євро на відновлення даху Спасо-Преображенського собору в Одесі, після того як храм був пошкоджений внаслідок обстрілу.

    "Як голова "Великої сімки", ми продовжуємо працювати заради справедливого миру", - підкреслив міністр, наголошуючи на важливості спільних зусиль для відновлення міста та його історичних пам'яток.

    Також Таяні зауважив, що підтримка енергетичної системи України стала пріоритетом для Італії, яка головує в G7. Це свідчить про стратегічне співробітництво між країнами в контексті підтримки України у складний період її історії.

    Італія виступає не лише як дипломатичний посередник, але й активний учасник процесу відновлення України, демонструючи свою готовність співпрацювати на різних рівнях для забезпечення миру та стабільності в регіоні.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.