• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна досягла нового рекорду у експорті

    Опубликовано: 2024-05-02 09:00:12

    Україна досягла нового рекорду у експорті, вивівши за кордон рекордні 13,1 мільйона тонн товарів у квітні 2024 року. Ця цифра перевершила показники лютого 2022 року, що є найвищим обсягом експорту з часу початку війни з Росією.

    Міністр економіки Юлія Свириденко підтвердила цей досягнутий успіх, зауваживши, що це великий крок вперед для української економіки. У грошовому еквіваленті цей обсяг експорту становить 3,3 мільярда доларів США.

    Відкриття альтернативних експортних шляхів, таких як морський шлях, відіграло ключову роль у досягненні цього рекорду. Програма страхування суден UNITY разом із пулом компаній з Великої Британії також сприяла розвитку експорту.

    За словами міністра Свириденко, важливу роль у збільшенні обсягів експорту відіграли також розширення пропускної спроможності кордонів з Молдовою та Румунією, а також поліпшення залізничного транспортування до дунайських портів.

    Ці досягнення стали можливими завдяки роботі уряду та співпраці з міжнародними партнерами. Урядові заходи з підтримки експорту, а також залучення інвестицій у реальний сектор економіки сприятимуть подальшому розвитку експортного потенціалу України.

    Важливо відзначити, що в березні 2024 року Україна також показала стабільні показники у експорті, вивезши товарів на суму 3,2 мільярда доларів США. Це свідчить про те, що попит на українську продукцію за кордоном продовжує зростати, що є дуже позитивним сигналом для економіки країни.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.