• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Республіканці в США пропонують нові варіанти допомоги Україні

    Опубликовано: 2024-03-12 13:00:40

    В Сполучених Штатах Америки республіканці готують альтернативний пакет допомоги Україні, повідомляє NBC News із посиланням на три джерела, що знається.

    Згідно з інформацією видання, спікер Палати представників Майк Джонсон та голови ключових комітетів, які відповідають за національну безпеку, працюють над розробкою власного пакету допомоги для України.

    Хоча плани знаходяться на ранній стадії і не готові до представлення, республіканці, які підтримують Україну, планують представити законопроєкт, як тільки Конгрес схвалить наступний пакет фінансування уряду 22 березня.

    За словами двох джерел, подальше затримання може перенести ухвалення важливої допомоги для України на квітень через заплановані канікули у Конгресі наприкінці березня.

    Серед запропонованих рішень є ідея розглядати частину невоєнної допомоги як форму кредиту. Також, російські активи, заморожені урядом США через санкції, можуть стати заставою для цих кредитів Україні. Голова комітету Палати представників із закордонних справ Майк Маккол вважає, що цей підхід також може передбачати "щедру систему погашення" для допомоги Україні.

    Ця ініціатива має покласти на Росію хоча б часткову відповідальність за відшкодування витрат на відновлення України.

    Розгляд подібних варіантів має допомогти зняти побоювання консерваторів у Палаті представників, які критикували мільярди доларів допомоги, наданої США Україні, та вимагають чіткого плану перемоги у війні перед наданням додаткових коштів платників податків.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.